Év tervező

Január még a téli álom ideje, és teret ad annak, hogy megálmodjuk mindazt, amit megvalósítani vágyunk az új évben.

Még nem csináltál ilyet? Készülj úgy, hogy ez egy szórakoztató, kreatív gyakorlat, amelynek során végig gondolhatod, hogy mit akarsz elérni az évedben, életedben. Mielőtt neki kezdesz össze kell szedned pár dolgot. Sokféleképpen élhetünk ezzel a technikával, de most ötletszerzésre használjuk, hogy megtudhassuk, mi az, ami a szívünket, lelkünket igazán boldoggá teszi.

Szentelj minden nap egy kis időt arra, hogy elképzeled, hogy hogyan látod magad az év végén. Leginkább érzésekben gondolkozz, az segít! Minden területtel foglalkozhatsz, az is lehet, hogy most csak az életed egy adott területére fókuszálsz, tedd az, ami neked a legjobban működik. Bármelyik is a legfontosabb és sürgősebb most számodra (csak felsoroltam, nem sorrend): hivatás, önmegvalósítás, szerelem, egészség, család, boldogság, karrier, kapcsolatok, tanulás, bőség, teremtés, hobbi, utazás.

És ahogy ezek után készülj:

✨kezdj el képeket keresni, amelyek kiváltják belőled azt az érzést,

✨tárgyak esetében kicsit könnyebb a dolgod, ha tudod, mire vágysz, annak a fotóját mentsd le magadnak,

✨a többi esetben, pedig azt, ami megérint, amit mintának el tudsz képzelni, hogy az számodra pont jó, amiben ott van a „szikra”, amelyeknél megállsz, amelyek megszólítanak. Vágd ki / mentsd le őket, rakd halomba, semmilyen módon ne cenzúrázd magad. Nem gond, ha soha nem akartál Indiába utazni, de a fűszerkupacok képe olyan vonzó, …..ne foglalkozz vele vágd ki őket.

✨amikor már jó kis halom gyűlt össze egy ideig csak hagyd ott, ne foglalkozz vele, aztán nézd át újra, válaszd ki azokat a képeket, amelyek igazán megszólítanak. Nem azokat, amelyekről azt gondolod, hogy tetszeniük kellene, hanem azokat, amelyek nélkül nem élhetsz. Hagyd, hogy a folyamat intuitív legyen, amit valójában akarsz, amiről szívből vágysz azok a képek maradnak.

✨ találd ki, hogy mekkora teremtő táblát szeretnél. Én a határidő naplóm hátuljába szoktam beragasztani, így nekem kicsi képek kicsi papíron, de ha a hűtőre szeretnéd kirakni vagy az íróasztalodra…akárhová is…akkor, ahhoz igazítsd majd a képek méretét.

✨ a táblám közepére én mindig egy yantra-t ragasztok, ami segít az összpontosításban, a tekintetetet a középpontba húzza.

Érdemes most is időt hagyni magadnak, hogy elmerülhess a folyamatban, ne siettesd. Készítsd elő a teret gyertyagyújtással, illóolaj párologtatással, tegyél be olyan zenét, ami inspirál, elvarázsol, kiszakít a hétköznapokból. Rendezd el a választott képeket a táblán, ragaszd fel őket, olyan helyen tartsd, ahol mindig ránézhetsz és mosolyt rajzol az arcodra. Hagyd, hogy az inspiráció azzá váljon, amivé a valóságban válni akar.