A granola készítésénél minden az ízlésünkre, az igényeinkre és a hangulatunkra van bízva, így a végeredmény biztosan az lesz, ami a legkedvezőbb.
Hozzávalók
- 2 ek. növényi olaj
- 125 ml juharszirup
- 2 ek. méz
- 1 tk. vanília kivonat
- 300 gr zabpehely
- 50 gr napraforgómag
- 4 ek. szezámmag
- 50 gr tökmag
- 100 gr mandulapehely
- 100 gr aszalt gyümölcs
- 50 gr kókuszreszelék
A sütőt előmelegítjük 150 fokra (légkeverésen).
Összekeverjük az olajat, a juharszirupot, a vaníliát egy nagy tálban és a hozzávalókat, az aszalt gyümölcsök és a kókuszreszelék kivételével, beleöntjük és gondosan elkeverjük.
Egy tepsibe elegyengetjük a mixet és 15 percig sütjük, majd hozzáadjuk a kókuszt és az aszalt gyümölcsöket és további 10-15 percig hagyjuk. Miután kihűlt légmentesen záródó edényben tárolhatjuk egy hónapig…ha kitart addig 😉. Akár tejjel felöntve vagy joghurtba forgatva fogyaszthatjuk.
Recept: BBC Food