Granola

A granola készítésénél minden az ízlésünkre, az igényeinkre és a hangulatunkra van bízva, így a végeredmény biztosan az lesz, ami a legkedvezőbb.

Hozzávalók

  • 2 ek. növényi olaj
  • 125 ml juharszirup
  • 2 ek. méz
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 300 gr zabpehely
  • 50 gr napraforgómag
  • 4 ek. szezámmag
  • 50 gr tökmag
  • 100 gr mandulapehely
  • 100 gr aszalt gyümölcs
  • 50 gr kókuszreszelék

A sütőt előmelegítjük 150 fokra (légkeverésen).

Összekeverjük az olajat, a juharszirupot, a vaníliát egy nagy tálban és a hozzávalókat, az aszalt gyümölcsök és a kókuszreszelék kivételével, beleöntjük és gondosan elkeverjük.

Egy tepsibe elegyengetjük a mixet és 15 percig sütjük, majd hozzáadjuk a kókuszt és az aszalt gyümölcsöket és további 10-15 percig hagyjuk. Miután kihűlt légmentesen záródó edényben tárolhatjuk egy hónapig…ha kitart addig 😉. Akár tejjel felöntve vagy joghurtba forgatva fogyaszthatjuk.

Recept: BBC Food