Hatha jóga

„… integráció és harmónia a gondolatok, a szavak és a tettek között, másként a fej, a szív és a kéz tevékenységeinek koordinálása.”

~ Szvámi Sivánanda

A hatha jóga átmozgatja a testet, támogatja a lazítást, töltődést, a testi-lelki-szellemi egyensúly könnyen elérhető általa. A légzőgyakorlatok segítségével megtapasztalhatjuk, hogy tudatos légzéssel milyen rendkívül egyszerű a pillanatban lenni, ahol minden jól és rendben van. Természetesen a gyakorlás során átérezhetjük azt is, hogy a légzőgyakorlatok egyszerűsége ellenére, mekkora kihívás megőrizni ezt a tudatosságot. Egészséges testben sokkal több energia és idő marad a lelkünkkel történő foglalkozásra. Az elme természeténél fogva nyugtalan és érzékszerveink által érzékelt minden ingerre reagál. Ezért is helyezünk különösen nagy hangsúlyt a befelé figyelésre, a tudatos jelenlétre a jógaórák alatt. Így egy-egy testtartás megtartása nem csupán egy tornagyakorlat lesz, hanem azáltal, hogy tudatában vagyunk, melyik izomcsoporto(ka)t használjuk, mi(k)re hatunk, az itt és így megszerzett tapasztalatokat is tudássá formálva használhatjuk a mindennapi életben.

Ha ~ Tha | Nap ~ Hold Yin ~ Yang minőségek egyensúlyára törekszünk a jóga gyakorlásával. Ha sikerül a matracon kialakítani az egyensúlyt, mi  lehet az akadálya, hogy a mindennapjainkban is ez az egyensúly legyen a fő támogatónk?

Válassz a lehetőségek közül az órarendből!