Talpmasszázs

Természetes, szelíd módszer, mely több száz, talán ezer éves bölcseletet foglal magában. A reflexzónákban keletkezett lerakódások szétmasszírozásával a hatás az adott ponton kézzelfoghatóan érezhetővé válik, míg a hozzá tartozó szervekben vérkeringést javítjuk, így azok működése harmonizálódik. Hogy ez a kölcsönhatás hogyan és miért jön létre, azt még tudományosan nem lehet megvilágítani, de hogy fennáll azt könnyen tudjuk érezni.

Fontosabb hatásai:

🌀 fokozza a méregtelenítést, ezzel segítve a salakanyagok eltávolítását,
🌀 kiválasztás serkentése,
🌀 erősíti az immunrendszert,
🌀 energiaáramlás kiegyensúlyozása,
🌀 nyirok- és vérkeringés javítása, serkenti a vérkeringést, és ezzel segíti a lerakódott salakanyagok kiürülését is.
🌀 fájdalomcsillapítás,
🌀 lazítás, jóleső segítség idegesség, izgatottság, stresszes időszakokban,
🌀 oldja az izmok feszültségét

Hogyan működik a reflexológia gyakorlatban? Megmasszírozom a talpad…jól esik a lábadnak a kényeztetés, oldódik és jó esetben meg is szűnik a reflexzóná(ko)n érzékelt elváltozás(ok). A szervek vér- és energiaellátottsága javul, az öngyógyító folyamatok beindulnak, a szervek működése harmonizálódik.

Hogy lehet, hogy ennyire töretlen népszerűsége?

🌀 a láb szinte mindig kéznél van, két kényelmes szék és egy kis masszázskrém, nyugodt légkör és már készen is állunk a kezdésre,
🌀 gyakorlatilag fájdalommentes (na azért tud érzet keletkezni)
🌀 lelki téren is pozitív hatása van
🌀 hatásos módszer és nincs mellékhatása

Az első néhány alkalommal elsősorban az emésztő-, a kiválasztó- és az immunrendszer zónáinak masszírozása történik, hogy a szervezet terheit csökkentsük, majd személyreszabott terv alapján folytatódnak a kezelések.

Kinek ajánlható?

A természetes, szelíd módszert, ami erősíti az immunrendszert, beindítja az öngyógyító folyamatokat, harmonizálja a testet és a lelket is.

Mind a hatásait mind, hogy Neked való-e csak egy módon tudod kideríteni, személyes élmény alapján. kedvet kaptál, hogy kipróbáld? Ismered és új élményre vágysz? Jelentkezz! Szeretettel várlak!

Amikor nem tanácsos:

Lázas betegségek, ízületi gyulladások, csont-, ízületi-izomsérülések, rándulások, ficamok heveny szakasza. Bőrfertőzések- és gyulladások, bőrviszketések esetén kerülendő a talpmasszázs, de mélyvénás trombózis, vénák gyulladása, erős visszér, fokozott vérzékenység, sőt a havi vérzés első két napja esetén sem ajánlott.

Hány alkalom szükséges?

Egyénileg kerül meghatározásra. Függ a vendég tapasztalásaitól, a masszázs céljától, a kezelések sűrűségétől.

*A reflexológia nem helyettesíti az orvosi diagnózist, sem az orvosi kezelést, azonban hasznos kiegészítője és támogatója lehet.

Források és inspiráció: 

Harmónia Centrum
Természetes talpmasszázs
Természetgyógyász könyv
vivienntalpai