Egyéni, gépes pilates
A gépes pilates órán saját súllyal dolgozol ellenállással szemben. Az óra Neked szól, érted van, hogy abban támogasson, hogy minél előbb elérd célod, és kielégítsd személyes igényeid. 

Válaszd az egyéni, gépes pilates órát, ha:

🔹a helytelen testtartást vagy mozgásmintádat javítanád,

🔹sérülés után szeretnéd visszanyerni erőnléted,
🔹fájós derekad, hátad szeretnéd tehermentesíteni,
🔹vagy épp a túlfeszített, túlhajtott izmokat szeretnéd nyújtani,
🔹szükséged van a testi erődre és rugalmasságodra, de nem ajánlott számodra a megerőltető, szívritmust emelő mozgás
🔹fogyókúrád mellé keresel mozgást.

Egyéni gépes pilates kiranajoga  Joseph Pilates által, eredetileg kórházi betegágy átalakításával készültek az első pilates gépek, a sérült katonák rehabilitációjáért. Különböző használati tárgyakból, ágyrugókból, kötelekből olyan erősítő eszközöket és tornagyakorlatokat dolgozott ki számukra, amiket fekve is végezhettek. Mind a súlyos betegek, mind az egészséges foglyok állapota jelentősen javult, ez pedig szép visszajelzés volt Pilatesnek módszere sikerességéről. Azok az orvosok, ápolók és társak, akik látták a folyamatot, elkezdték hírét vinni a forradalmian új tornának, amit eleinte contrologynak hívtak, és csak később kapcsolódott össze a feltaláló nevével. 

A pilates reformer gép segítségével:

🔹 lépésenként és folyamatosan lehet fokozni a terhelést ezzel haladva kitartóan a kitűzött cél felé,

🔹a törzsizmok erősítésével segít abban, hogy stabilabb legyél,

🔹a nyújtások a mobilitást fokozzák a testben, hogy könnyedebb legyél.

Folyamatos koncentrációt igényel a gyakorlatok elvégzése, így biztosan a jelen pillanatban vagy ezzel is erősítve a testtudatot és a jelenlétet, kikapcsol a gondokból. Segíti az önbizalom erősödését a tartás javulásával és a harmonikus testkép kialakulásával.

Az egész testet átmozgatjuk és erősítjük, kellemes fáradtsággal, frissen és feltöltődve távozol az óra után, és ahogy Joseph H. Pilates megfogalmazta:

10 alkalom után érezni fogod a különbséget, 20 alkalom után látni fogod a változást, 30 alkalom után átalakul a tested.

 

Vélemények:

“Lassan 3 hónapja, hogy Riához járok egyéni pilates edzésre. A motivációm indoka elsősorban az volt, hogy ülőmunkát végzek és sokszor éreztem, hogy a derekam „be van állva”, valamint néhány évvel ezelőtt volt egy csigolyaelcsúszás is, ennek következtében az orvos a hátúszáson kívül minden tornától eltiltott, vagyis nem ajánlotta. Mióta ezen a funkcionális pilates gépen dolgozok heti egy alkalommal, több pozitív változást is megfigyeltem a testemen: könnyebben hajolok, megszűnt az achilles fájdalom és sok-sok év kihagyás után újra elkezdtem futni, anélkül, hogy a derekam megfájdult volna. A feladatok változatosak, számomra elképesztő és sokszor megdöbbentő, hogy ezen a gépen milyen sok gyakorlatot lehet kivitelezni.

Ria kedves, precíz és profi, mindig kőkeményen megdolgoztat, de ügyel arra is, hogyha fájdalmat érzek, azt a feladatot hanyagoljuk. Mindenkinek csak ajánlani tudom😊” M.Ildikó

“Ha szeretnéd elkezdeni a pilatest vagy a jógát, vagy ezek gyakorlásához keresel támogatót, avagy éppen egy pihentető masszázsra vágysz, jó szívvel ajánlom Riát. Mosolygós, nyugodt személyisége, szakmai igényessége garantálja, hogy a vele töltött idő a javadra válik. Tapasztalatból tudom! 🙂”  V. Judit

 

“Azoknak ajánlom Riát, akik szeretnék megtapasztalni milyen az, amikor a testünk egészségének fenntartása mellett és azon túl, a lelkünk és az elménk is egyensúlyba kerül! A Ria lényéből fakadó kedvesség és nyugodtság egyszerűen átragad mindenkire, aki vele tölt egy-két órát akár masszázs, akár Pilates vagy jóga indokán! Minden alkalommal, mire végzünk a tevékenységekkel, átjár valami csodálatos nyugalom és szellemileg, lelkileg is feltöltődöm! Tulajdonképpen egyet fizetek és nem kettőt, sokkal többet kapok érte! Hála és köszönet mindenért!” 🙏💝Andi

A pilates mindenkinek jó! Itt a helyed! 

További részletek és információ:

Balázs Ria
+36 30 303 6869
balazs.ria12@gmail.com
Helyszín: Kolibri Mozgásstúdió, Budapest, XIII. kerület, Kresz Géza utca 14.
Szabad időpontok: hétfőnként és péntekenként délután, este.
Árak: 10.000 Ft / 50 perc