Tavaszi megújulás

Négy tavaszi lépés

Beköszöntött a március, és vele együtt a tavasz első napja. Március havának energiái lehetővé teszik számunkra, hogy magunk mögött hagyjuk a múltat, és tiszta lappal induljunk a jövőnk felé. Hoztam egy 28 napos kihívást, a tavaszi megújulás,  amely segítségükre lehet abban, hogy belevágjunk valami újba, hogy elinduljunk az átalakulás útján, és ezáltal legjobb énünket hozzuk felszínre.

Lássunk is hozzá! Annak érdekében, hogy minden fázis egy teljes egész nappal kezdődjön, illetve záruljon, azt javaslom, hogy a kihívást március 4-én kezdjük el.

Első lépés: szikra (március 4–10.)

Először is egy szikrával lángra kell lobbantanunk magunkban a tüzet, amely eléget bennünk mindent, ami felesleges, az esetleges fájdalmainkat vagy sérelmeinket, és egy új “álmot” hív életre bennünk. Gyakorlatainkon keresztül világossá válik, hogy pontosan mit is szeretne megnyilvánulni, és megkeressük azokat az eszközöket, amelyek támogathatják a megvalósítást.

🌱 az első két napban vessük papírra mindazt a múltunkból, ami megakadályozhatná, hogy előre lépjünk. A múltban velünk történteket ne értékeljük, ne ássunk a mélyükre, csak írjuk le.

🌱 az ezt követő két napban a szívcsakránkkal fogunk dolgozni. Képzeljük el, ahogy a szívünkről leolvad a kemény „jégpáncél”. Kényeztessük magunkat énidővel, akár egy kellemes, forró fürdővel, és érezzük, ahogy testünket átjárja a saját magunk iránt érzett szeretet, kirándulással a tavaszi erdőben, könnyű-finom falatokkal. Használhatunk jógagyakorlatokat, légzőgyakorlatokat, ha ismerünk olyat, ami a szívcsakra harmonizálásán segít (kérj segítséget benne, ha szükséges)!

🌱 majd kezdjünk az új álmunkra fókuszálni. Mit szeretnénk csinálni, mibe szeretnénk belevágni, mit szeretnénk érezni…? Kezdjük el gyűjteni őket és a hét végére válasszuk ki azt az álmot, ami felé el szeretnénk indulni. Egy nagyobb, hosszú távú célt is kitűzhetünk magunk elé. Ha ilyen célt választunk, fogalmazzuk meg, hogy mi lesz az első mérföldkő, amihez el kell jutnunk, hogy beteljesítsük.

Ha eddig nem ment, akkor kezdjük most el: higgyünk önmagunkban és a saját értékünkben, és ne felejtsük el, hogy legyünk nyitottak a játékra, ne szabjunk határokat, lelkesedjünk érte!

energy.sk