Bemutatkozás
Számomra a jóga, pilates, masszázs a kulcs a könnyed és örömteli hétköznapokhoz, minden szinten. Balázs Ria vagyok, jóga– és pilates oktató, ayurvédikus masszőr. A hivatásom segíteni Neked abban, hogy a hétköznapokban is törődj és foglalkozz többet magaddal. Testeddel és lelkeddel! Álmom, hogy egyre többen és többen választják a jóga és a pilates varázslatos világát és az ayurvédikus masszázs támogató, kényeztető csodáját! Segítségemmel könnyedén és örömmel tehetsz hétről hétre, nap mint nap az egészség, jól-lét és fiatalság megőrzése érdekében! Szeretettel várlak!

Balázs Ria, jóga- és stott pilatesoktató, ayurvédikus masszázs

Kívülről indultam befelé az úton, a jógagyakorlatok jelentették a jógázást számomra. A légzőgyakorlatokat a szükséges rossznak tekintettem, a relaxációt pedig a tudjuk-le-és-csináljunk-valami-hasznosat-végre feladatnak.

2008-ban orvosi utasításra kezdtem el jógázni, hogy javuljon az életminőségem. Varázslatos volt, hogy csak én vagyok. Két órára a jóga jelentette a világot számomra. Mégis kitágult a világ. Nem a világot vittem a szőnyegre, hanem a jógát a világomba.

Megértettem, a jógagyakorlatok kellettek, hozzá megtaláljam az egyensúlyt; a légzőgyakorlatok, hogy elfogadjam és megtapasztaljam, a kilégzés és belégzés nem csak ösztönös tudattalan cselekvés, hanem elengedés és befogadás; a relaxáció segít a belső csendességhez és a béke megtalálásához. Megismertem és elfogadtam magam, ezáltal a világot. Hisz minden Egy. Azóta jobb lett az életminőségem. Pontosabban: minőségi lett az életem.

Tapasztald meg, hogy számodra mit jelent! Ahhoz, hogy megértsd mi is a jóga valójában, magadnak kell megtapasztald. Kicsavart pózok sorozata? Az elme megnyugtatója? Az egészség megőrzője? A test karbantartója? Remélem,  a jóga segítségével Te is megtalálod a békét magadban és a minőséget az életedben.

A jóga volt, ami segített az egészségem visszaállításában és abban is, hogy nyugalomban és könnyedségben éljem a hétköznapjaimat, az életem és hogy bármely helyzetben gyorsan és könnyen visszataláljak a középpontomba.

2013-ban találtam rá a pilatesre, a STOTT pilates módszerre, amely speciális, gépen és talajon végezhető gyakorlatok rendszere. Jól felismerhetőek benne a jóga gyakorlatai is, rendkívül hatékony és nagy összpontosítást igényel. Sokat segített, hogy még tudatosabban figyeljek magamra.

Szerettem volna jobban elmélyülni a jógában, ezért 2016-ban elvégeztem a jógaoktatói képzést majd egy hirtelen váltással az üzleti életből egy jógaoktatói matracon találtam magam, azóta is ez a hivatásom. 2021-ben végeztem el a pilates oktatói képzést.

2023-ban megszereztem a OKFŐ (Országos Kórházi Főigazgatóság) alternatív mozgás- és masszázsterapeuta végzettséget.

Célom, hogy minél többeknek sikerüljön átadnom a jóga és a pilates csodás rendszerének szeretetét azzal, hogy elkötelezettséggel, elszántsággal és kellő figyelemmel adom tovább – akár csoportos, akár egyéni óráimon – milyen könnyedén és örömmel tehetünk hétről hétre, nap mint nap az egészségünk és a fiatalságunk megőrzése érdekében!

Képzések, tanulmányok, vizsgák

2024 Akupresszúra alapjai, köpöly, moxa, test- és fülygertya tanfolyam

2023 Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta

2022 Természetgyógyász vizsga

2022 Talpmasszázs – Szűcs Zsuzsival

2021 Ayurvédikus masszázs 1. szint, Abhyanga – Aryan Természetgyógyász Oktató Központ

2021 Stott Pilates Reformer oktatóképzés – Pilates Plus Stúdió

2021 Orosz energiagyógyászat – Gyógyulás Iskolája, Vörös Mária

2020 Az Öt elem az érzelmek tükrében – Yin jógaoktató továbbképzés, amaSole Jógastúdió

2018 Női jóga oktató, Fény Jógaterápiás Intézet

2017 YIN jóga oktató, amaSole Jógastúdió

2017 A gerinc és az ízületek összefüggései workshop, Bene Máté Gerincakadémia

2016 Gerincterápia jógával, Bene Máté Gerincakadémia

2016 Hatha jóga oktató, Sivánanda Jógaközpont