A pénteki nap gabonája a zab! Minden olyan esetben, amikor a szervezet energiahiánnyal küzd javasolt a zab fogyasztása, mely növeli a fizikai teljesítményt és betegség után, mint alaptáplálék javasolt.
Meggyes, zabos muffin
HOZZÁVALÓK:
- 180 g zabliszt
- 200 g finom őrlésű tönkölyliszt
- 1 tasak foszfátmentes sütőpor
- 140 g nádcukor
- 120 g vaj vagy ghí
- 250 ml tej
- 150 ml joghurt
- 200 g meggy
ELKÉSZÍTÉS:
A muffin elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 210 Celsius fokosra. Egy 12 lyukú muffinsütőt kikenünk vajjal. A liszteket és a sütőport nagy tálba szitáljuk és hozzákeverjük a cukrot. A vajat felmelegítjük, majd összekeverjük a tejjel és a joghurttal. A lisztes keverékhez öntve éppen csak annyira dolgozzuk el, hogy összeálljon. (Nem szabad túlságosan összekeverni. Akkor jó, ha a tészta darabos.) Ezután belekeverjük a meggyet, majd a masszát a formába kanalazzuk. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész muffinok a sütőből kivéve, pár perc után könnyen kiszedhetőek.
Forrás: Jóga. Az elme és a test harmóniája