Ha szerda, akkor köles!
Szerda a köles napja a gabonanaptár szerint. Fogyasztása jó hatással van a szemre, bőrre ezáltal érzékszerveinkre, amelyek összekapcsolnak bennünket a külvilággal. Az egyetlen gabona, amelyik teljes értékű fehérjéket tartalmaz, emellett értékes telítetlen zsírsavakban is gazdag.
Köles lecsóval:
A 20 dkg (előző este beáztatott) kölest, főzés előtt jól átöblítjük. 2 evőkanál vajon / ghín /olajon fekete mustármagot pirítunk pattogásig, s vele együtt, a fele pirítási időtől a kölest. Sóval vagy ételízesítővel és kurkumával 3x-os mennyiségű vízzel megfőzzük.
Lecsó: a szokásos módon, hagyma helyett hinget használhatunk, esetleg feldobhatjuk cukkinivel vagy padlizsánnal.
Recept, Sivánanda jógatábor 2016