Nyári kedvencem: citromos spagetti juhsajttal és zöldborsóval, frissítő zöldséges fogás, ami a juhsajt miatt tartalmas is Stahl Judit receptjei közül.
📋 Hozzávalók 4 főre:
~ 30 dkg spagetti
~ 1 nagy citrom leve és héja
~ 20 dkg érett, kemény juhsajt, kis lyukú reszelőn lereszelve
~ ½ dl jófajta olívaolaj
~ 50 dkg tisztított zsenge zöldborsó
~ 15–20 friss bazsalikomlevél, apróra vágva
~ só és frissen őrölt bors
💚 A tésztát forrásban lévő, sós vízben al dente állagúra főzzük.
💚 Közben elkészítjük a „mártást”: a citrom héját megreszeljük, a levét kifacsarjuk, és mindkettőt összekeverjük a reszelt sajttal és az olívaolajjal (nem kell megijedni, valamelyest összeáll, de a tészta hőjétől majd elolvad).
💚 A zöldborsót forrásban lévő, sós vízbe merítjük, éppen csak néhány percig főzzük, leszűrjük.
💚 Leszűrjük a tésztát is, a főzővizéből megtartunk 1 merőkanállal. Összeforgatjuk a citromos-sajtos masszával, hozzáadunk néhány evőkanálnyit a főzővízből, végül belekeverjük a zöldborsót és a bazsalikomleveleket. Sózzuk, borsozzuk, és azonnal tálaljuk.
#stahl #recept #kiranajoga #summervibes